Homepage from "The Belgiumbudgie"

De show's
Home | Jonge vogels 2010 | Kweek 2006 | Kweek 2007 | Jonge vogels 2007 | Jonge vogels 2006 | About Me | Kweek 2008 | Jonge vogels 2005 | De voliére | De kweekruimte | De kweek | Voeding | De show's | De blauwe-lijn | Uitbouw van de "the blues" | Favorite Links | Contact Me

Het begon allemaal in 2000
Een nieuwe eeuw - een nieuwe start

Met klamme handjes werd voor de éérste maal ingeschreven op de VGC babyshow in Oelegem.

Het werd een succes:

8 vogels ingeschreven, mooi verdeeld in 4 plus en 4 min 3 maanden.

5 ervan werden reekswinnaar en één de beste plus 3 maand bij de beginners. En lichtgroene spangle man.

In augustus was het weer zover. De grote VGC show in Oelegem. De lichtgroene spangle man moest thuis gelaten worden maar werd degelijk vervangen door een hemelblauwe cinamon en hij kreeg het gezelschap van een grijsgroene cinamon pop als beste tegengeslacht.

Dan maar naar St Niklaas voor de BBS show. De concurentie was daar een stuk zwaarder.

De 14 ingeschreven vogels waren goed voor 8 reekswinnaars, met veel lof voor de hemelblauwe cinamon die verloor door een ingezette rui.

2001 dan.

De babyshow's verliepen met een net niet.

De grote show's waren dan wel beter. De VGC show in Oelegem was goed voor een beste jonge grijze man en werd bijgestaan door een lichtgroene overjarige man.

Die moest het in St Niklaas op de BBS show dan afleggen tegen een hemelblauwe man.

2002 werd het jaar van de overgang naar "de kwekers", tevens mijn eerste contakten met "den Tiénne" en Phillip Reso. Ik moet wel melden dat de deur op de show's dat jaar openstond en wel door mijn "vriend" Etienne de Smaele. Ik kon niet anders dan tevreden zijn met wat "troostprijzen".

Dat jaar werd ook voor het eerst meegedaan aan het Belgisch kamp.AOB met 5 vogels en éénmaal goud (donkergroene man) en 3 maal brons als uitslag tegen toch al wat gerenomeerde kwekers.

2003 moest en zou beter worden.

Door de inbreng van de vogels aangeschaft bij Phillip was het kweekresultaat kwalitatief een stuk beter geworden en er werd uitgekeken naar de baby-show's.

De BGC baby show's waren voor Harry Van Genechten en de BBS baby show was net niet. De BGC show in Lovendegem was goed voor een beste jonge hemelblauwe man als tegengeslacht. In Oelegem moest ik het afleggen tegen Etienne de Smaele en Harry Van Genechten, in St Niklaas tegen Bert Sempels.

2004 het jaar van de "kobalt geelmasker"

Dit jaar werd een vogeltje geboren uit een paring kobalt violet (afk.Slagmolen) en een opaline kobalt geelmasker pop (afk.Reso), het viel op van in het nest.

De eerste baby show  in Oelegem werd een succes, beste plus 3 maand met de kobalt geelmasker. In St.Niklaas was hij er opnieuw bij als beste plus 3 maand en kreeg het gezelschap van een lichtgroene opaline als beste min 3 maand.

Op de show's BGC int; regio Oelegem en St Niklaas werd hij telkens beste jonge man met daarbovenop het kleursertificaat als WVK.

Van een "winner" gesproken.

2005 werd het overgangsjaar naar de "gevorderden".

Zoals ik verwachte kwam ik een trapje tekort.

De lijn verder doortrekken en hopen op een betere jaargang was de opdracht.

2006
Werd voor mij tot nu toe het moeilijkste, ik werd volledig gebareerd door kwekers die de gevorderden reeksen ontgroeid waren, zoals mijn "hollandse vriend" en de heropstart van ondermeer Goossens. Toch was ik best tevreden over de geleverde prestaties met op iedere show een deel van de groepwinnaars.

in 2007 was het er weer op.
Uit de doorkweek van de vogels afkomst Adriaansens met inbreng van vogels afkomst Eric Tielemans werden enkele "goeie" gekweekt met als resultaat beste jonge plus 3 maand in Hapert.
Op de show's in België werd best meegedaan voor de prijzen met onder meer beste tegengeslacht EK in St.Niklaas.
In Hapert had ik dan weer de beste jonge man EK.
Best een héél goed jaar dus.
 
2008 starte voortreffelijk met 2 maal winst op de voorafgaande interclub bij de VGC. De eerste baby-show in Hapert was ook een succes met een hemelsblauwe man -3 maand als tegengeslacht. Oelegem leverde geen showwinaar op maar van de 8 ingeschreven vogels waren er 6 goed voor reekswinnaar waarvan 3 als groepswinnaar. St Niklaas leverde bijna identiek hetzelde resulaat op.
Op de eerste grote schow in Oelegem was het meteen raak met een overjarige blauwe spangle pop. Hapert was ook raak met dezelde blauwe man die reeds gewonnen had dit jaar op de baby-show. St Niklaas en Lovendegem was net niet.
Er werd dit jaar ook afgezien van de vele regionale show's er ik had mij voorgenomen er maar een drietal te showen. In Beervelde (mijn club bij de AOB) waren 16 vogels goed voor 12 kampioenen. Dan maar eens een poging op "De Gouden Ring Show" in Roeselaere, 10 vogels waren goed voor 6 maal goud en 3 maal zilver.

fotobabyshowvgc2000.jpg

fotovgcshow2000.jpg

fotovgcshow2001.jpg

bgcbabyshow2004.jpg

phto0004.jpg

mvc-005e.jpg

mvc-015e.jpg

mvc-018f.jpg

mvc-022e.jpg